Despre proiectul „30 pentru Galați”

Despre proiectul „30 pentru Galați”

In 2017, Asociatia Semper Musica FILIALA TECUCI a demarat, in parteneriat cu Consiliul Judetean al Elevilor Galati, proiectul “30 pentru GALATI”, o ocazie pentru presedintii sau vicepresedintii a 30 de Consilii Scolare ale Elevilor din judetul Galati de a-si dezvolta planuri de actiune de implicare in comunitate bazate pe opiniile elevilor reprezentati. “30 pentru GALATI” este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel Romania si Raiffeisen Bank.

Proiectul a vizat cresterea capacitatii a 30 de Consilii Scolare ale Elevilor din judetul Galati de a dezvolta si implementa un mecanism de evaluare, online si offline, a perceptiei elevilor cu privire la problemele propriilor orase, problemele intalnite in liceele in care studiaza, activitatile comunitare in care s-ar implica sau beneficiarii pe care i-ar ajuta, urmand ca, pornind de la concluziile evaluarii, fiecare Consiliu sa isi stabileasca un plan de actiuni proprii de implicare in comunitate care va include si o serie de initiative comune bazate pe prioritati nationale. De asemenea, in urma organizarii proiectului, Consiliul Judetean al Elevilor Galati va beneficia de un sistem online prin care Consiliile Scolare ale Elevilor isi vor putea raporta reusitele comunitare, website-ul urmand sa fie si o resursa importanta pentru elevii din judet cu privire la diferite tematici (efectele discriminarii, drepturile si obligatiile elevilor, discursul instigator la ura si combaterea acestuia etc), metode de educatie nonformala pe care le pot folosi in adresarea de diferite problematici sau resurse disponibile pentru tineri.

Proiectul “30 pentru GALATI” vine in contextual in care, conform cercetarii „Situatia tineretului si asteptarile sale – Diagnoza – Barometru de opinie publica tineret, 2016” comandata de Ministerul Tineretului si Sportului, doar 31% dintre tineri au participat regulat sau ocazional, in 2016, la activitati de voluntariat. Participantii la Barometrul din 2016 sunt de acord cu afirmatii precum „Activitatile derulate in afara scolii sunt putine sau lipsesc” (60% in 2016). Conform aceluiasi barometru, doar 15% dintre tineri au participat in ultimii 2 ani, regulat sau ocazional, la proiecte comunitare.

Conform Sondajului de opinie realizat in 2016 de UNICEF si Consiliul National al Elevilor – Perspectiva elevilor asupra prioritatilor de politici publice vizand copiii si adolescentii, 2 dintre prioritatile adolescentilor din Romania sunt: 1. 57,62% – Acces la programe de voluntariat; 2. 47,21% – Protectie impotriva discriminarii.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău