Despre Noi

Istoric

Cum a apărut Consiliul Elevilor?

  Chiar dacă primele încercări de asociere ale elevilor dintr-o școală au apărut imediat după revoluție, abia în anul 1999 apare primul Consiliu Județean al Elevilor, la Dâmbovița, format însă la inițiativa cadrelor didactice. Primul Consiliu Județean al Elevilor independent, apărut din nevoia de asociere a elevilor la nivel județean apare trei ani mai târziu, la Cluj, în anul 2002. Regulamentul privind organizarea și funcționarea unităților de învățământ preuniversitar Ministerul Educației și Cercetării prevedea constituirea de Consilii ale Elevilor în fiecare unitate de învățământ de stat și particular. Astfel, în acest an, un cadru legal își face apariția, respectiv obligativitatea constituirii de Consilii ale Elevilor în unitățile școlare.

Cum a apărut Consiliul Județean al Elevilor Galați?

Crearea unui cadru legislativ, în anul 2005, care favoriza ideea de asociere a elevilor în structuri școlare (CȘE-uri) favorizează întărirea rețelei și creșterea numărului de elevi care iși dedică timpul reprezentându-și colegii. Acest lucru aduce și înființarea Consiliului Județean al Elevilor Galați, fiind o formă de organizare asociativă a elevilor care reprezintă un factor important al democratizării şcolilor şi a relaţiilor profesor-elev de pe raza județului Galați. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii de pe raza județului Galați îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului reprezentativităţii. Acest lucru a fost aniversat în anul 2015 printr-o Gală Aniversară a 10 ani de activitate a Consiliului, cu participarea mai multor foști președinți, foști membri și parteneri educaționali.

Misiune

Consiliul Județean al Elevilor Galați reprezintă din 2007 interesele elevilor din învățământul preuniversitar de stat și privat din România la nivel școlar și județean. De asemenea, este structură consultativă, partener al Inspectoratului Școlar Județean Galați și este organizat conform unui Regulament – cadru aprobat prin Ordin al Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 3838 din data de 08.06.2016, publicat în Monitorul Oficial. Consiliului Județean al Elevilor Galați sprijină activitatea consiliilor școlare ale elevilor din cadrul județului, respectând prioritățile stabilite la începutul anului școlar în urma consultării la nivel județean prin diferite metode cu principalii beneficiari, aprobate ulterior în cadrul Adunării generale a Consiliului Județean al Elevilor Galați.

Organigramă

Biroul Executiv

Pătrășcan Andrada

Vicepreședinte

Stafie Sabina

Vicepreședinte

Munteanu Eduard

Președinte

Luchian Alina

Vicepreședinte

?

Secretar

Directori Departamente

Mănăilă Crina

Avocatul Elevului

Antoche Cosmin

Învățământ teoretic și Gimnazial

Badiu Aura

PR & Comunicare

Timotei Istrate

Cultură, educație și programe școlare

?

Învățământ profesional, tehnic, vocațional

Biroul de Presă

Moise Amalia

Redactor

Lupu Alexia Crina

Redactor

Matei Miruna

Redactor

Manolache Alexandru

Fotograf

Brunchi Alexandru

Fotograf

Pacenschi Vali Marian

Graphic Designer

Chirica Claudiu

Graphic Designer

Andrei Maria

Graphic Designer

Crăciun Alexandru

Social Media Manager

Huzum Petrișor

Web Developer

Alexandra Ioan

Graphic Designer