Istoric CJE

Istoric

Chiar daca primele incercari de asociere ale elevilor dintr-o scoala au aparut in primii ani de dupa 1990, abia in 1999 apare primul Consiliu Judetean al Elevilor, la Dambovita, format insa la initiativa cadrelor didactice. Primul CJE independent, aparut din nevoia de asociere a elevilor la nivel judetean apare 3 ani mai tarziu, la Cluj, in 2002.

Crearea unui cadru legislativ,  in anul 2005, care favoriza ideea de asociere a elevilor in structuri scolare(CSE) favorizeaza intarirea retelei si cresterea numarului de elevi care isi dedica timpul reprezentandu-si colegii.

A doua intalnire nationala a reprezentantilor elevilor a avut loc la Cerbu, jud. Constanta, in perioada 28 iulie – 4 august 2006, intrunire in care s-a lucrat intens la prima versiune a ROF CNE, document care a fost inaintat Ministerului Educatiei pentru aprobare.

In 2005 infiintandu-se si Consiliul Judetean al Elevilor Galati, eveniment sarbatorit in decembrie 2015 printr-o Gala Aniversara de 10 ani cu participare din partea a mai multor fosti presedinti, fosti membrii si a partenerilor educationali.

MATERIAL DE PRESA legat de sarbatorirea celor 10 ani de existenta: CURENTUL