Reprezentanții elevilor gălățeni acționează împotriva răspândirii COVID-19!

Reprezentanții elevilor gălățeni acționează împotriva răspândirii COVID-19!

Consiliul Județean al Elevilor Galați, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, a decis amânarea evenimentelor care urmau să aibă loc în luna martie din cauza numărului în creștere al persoanelor infectate cu COVID-19, activitățile conexe reprezentării elevilor realizându-se prin intermediul instrumentelor online. Astfel, Adunarea generală ordinară din luna martie se va desfășura prin intermediul platformelor online de comunicare.

   Pe această cale, solicităm ferm părinților și elevilor să fie responsabili și să trateze cu seriozitate situația actuală pentru a putea limita răspândirea respectivului virus. Totodată, ținem să precizăm faptul că această perioadă nu trebuie tratată drept o vacanță: timpul liber poate fi valorificat într-un mod productiv, însă trebuie să evităm pe cât posibil să ieșim în zone frecventate de multe persoane. Suntem de părere că, o măsură pentru limitarea răspândirii virusului este dezinfecția zilnică a spațiilor aflate în administrația Consiliul Județean, dar și în incinta instituțiilor publice, pe o perioadă de timp îndelungată, în funcție de evoluția situației la nivel național.

   De asemenea, salutăm inițiativa Ministerului Educației de a realiza cursuri în regim online pentru elevi, acestea având rolul de a menține comunicarea între principalii actori implicați în actul educațional. Însă, trebuie să ținem cont de faptul că nu toți elevii au acces la resursele necesare, încălcându-se Art. 26 (1) din Declarația Universală a Drepturilor Omului (DUDO) ce prevede: „Orice persoană are dreptul la învăţătură (…)”, măsurile alternative propuse neasigurând accesul la educație în mod echitabil.

   Din cauza faptului că ne aflăm într-o situație ce pune în pericol sănătatea tuturor gălățenilor, le solicităm acestora să își păstreze calmul și să continue să se informeze doar din surse sigure, precum paginile oficiale ale Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerului  Educației Naționale, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și ale Organizației Mondiale a Sănătății.  În momentul de față, considerăm că jurnalismul are un rol foarte important, mai ales prin prisma faptului că orice informație falsă poate duce foarte ușor la dezinformare și la dezvoltarea stării de panică. Fenomenul denumit fake news nu are la bază o conspirație prin care se instrumentează o manipulare în masă, ci reprezintă o industrie cu reguli clare și cu surse de finanțare cunoscute, așa cum este prezentat și în materialul pus la dispoziție de către colegii noștri din cadrul Consiliul Județean al Elevilor Vrancea.

   Consiliul Județean al Elevilor Galați își va continua activitatea de reprezentare a elevilor și în perioada suspendării cursurilor, asumându-și responsabilitatea de a-i informa pe beneficiarii primari ai educației referitor la obligațiile pe care le au în această perioadă.

Niciun comentariu

Adaugă comentariul tău